Dist.blogg.se

Vardags tjafs, musik, film, foto och lite tips, även ris och ros! Meningen är att den ska ge lite nöje med en hint av humor. Riktar sig till dom flesta!

Dagens ideal

Det är intressant med hur idealen har sett ut genom åren och fortsätter att ändras hela tiden. Om man bara går tillbaka säg runt sextio år, alltså på 50-talet så var det formernas tid, något mullig med stora bröst och rumpa.
På 60-talet så skulle man mer eller mindre se anorektisk ut. På 70-talet fortsatte det smala dock började det brännas bh:ar och kvinnor klä sig mer manligt, det hade med jämställdheten att göra. Något senare, runt 80-talet så var det inne med att vara vältränad och solbränd och gärna silikonbröst. Tittar vi på 90-talet så började den mer hälsosamma tiden då mycket lågkaloriprodukter tog fart i kampen mot fetma, dock var det även attraktivt att vara mullig.
Om vi tänker på 2000-talet så har det varit lite olika, ena stunden ska man vara smal, späd men ha stora bröst och rumpa alternativt väääldigt vältränad! För att se det roliga i dagens ideal så ska alltså en kvinna se ut som en man, massa muskler poserandes på klackskor och mycket rumpa och läppar, gärna formade till ett o på bild. För att inte tala om männens pumpade, solbrända kroppar. Vem sätter egentligen idealen?
Rent krasst skulle jag vilja påsta att det är vi själva! Vi låter media påverka oss till den grad att vi själva börja tycka att det vi ser är fint just nu och så ska man se ut. 
Lever man i åttio år har man då hunnit vara fet, anorektisk, proppad med botox, full med tatueringar, haft silikonbröst, tagit ut silikonbröst och har taxöron och såklart dom berömda ankläpparna. Om inget annat så kommer det bli intressant på ålderdomshemmet att kika in hur dom flesta ser ut, haha. 
Mina sista ord till er är att försök så långt det går att vara stark och inte falla för medias "så här ska du se ut"    och snälla sluta puta med munnen när ni tar kort, dels ser det sjukt ut och dels ser det ut som en infart till den manliga delen! 
Ta hand om er! Mat, lagom motion och sömn är det viktigaste för att fungera.